Siws hjemmeside

Snooker

Ronnie O'SullivanSnooker er et biljardlignende, fascinerende spill hvor beregning, presisjon og utholdenhet har stor betydning. Dette er fysikk og matematikk i praksis. Utøverne ser passe avslappede ut der de sirkler rundt bordet, legger seg halveis ned for å studere kulenes beliggenhet i forhold til hverandre og sikter inn og skyter. Snookersesongen går fra september det ene året til mai året etter.

Jeg har plukket ut noen få nettsteder som jeg synes gir meg, som fullstendig amatør (spiller ALDRI), det jeg trenger for å nyte TV-sendingene. For nordboere med kabel er EuroSport kanalen å velge. Felles for alle nettsidene er at du må kunne engelsk for å ha utbytte av dem.

Bildet er av min helt Ronnie O'Sullivan. Det er lånt fra www.beo.ie, et gællisk nettsted. Der står det ikke hvem fotografen er.

BBC Sport Snooker

BBC både sender og skriver en god del om snooker og har raske updates under de fleste turneringer. Her kan du også lese reglene i snokker på en litt mindre innviklativ måte enn det snookerforeningene klarer på sine hjemmesider. BBC har lite om spillerne, men desto mer om spillet.

WWW Snooker

WWW Snooker er ofte like oppdaterte som BBC sine og inneholder mye informasjon om spillet, turneringene, spillerne, lenker til forskjellige foreninger for snooker (og biljard). 

World Snooker

The World Professional Billiards and Snooker Association Limited skriver gjerne og mye om snooker. Dette er kanskje de mest komplette snookersidene jeg har vært borti hittil og informasjonen er grundig. Worldsnooker har et registreringssystem du må gjennom for å få tilgang til den detaljerte informasjonen.

De fleste arrangementer innen snooker informeres det om på Worldsnooker. Her finner du også spilleplaner og billettinformasjon til turneringene.


Denne siden ble sist endret 23. mars 2009