Siws hjemmeside

Eldre saker fra haugnes.org

The Gathering 2010
Foto: Rolf B. WegnerDatapartyet The Gathering er viden kjent. Mellomste har deltatt for andre gang. Les mer.

Foto
: Rolf B. Wegner. Bildet er lånt fra hardware.no
Lagt til 10. april 2010


ENDELIG: Komplette engelske sider
Alle litteratursider og alle Akkarvikbrevene er nå oversatt.
Mange av sidene har blitt oppgraderte, justert og rettet på mens jeg først var i gang.
Rettelser, kommentarer osv mottas med takk.
Lagt til 24. september 2009, endret 10.4.2010

Om å begraves uten pårørende
Foto: Mimsy MøllerFoto: Mimsy Møller. Bildet er lånt fra Dagsavisen.
Kristopher Schau har skrevet bok om begravelser hvor ingen pårørende møter opp. Det kan være mange grunner til at slikt skjer. Les mer om et av tilfellene.
Lagt til 4. desember 2009

Blåveis på SjøbadPåsken på Hvaler
I Palmelanghelgen var vi etter mange års fravær tilbake på Sjøbad på Hvaler. Les mer.
Foto: Arild Burud
Lagt til 21. april 2009, endret 20.9.2009

Endelig!! Feriebrev fra Wales
Av og til tar ting tid... Men til slutt så blir det da noe av. Familien Haugnes og Burud hadde en fantastisk fin ferie i Wales sommeren 2008. Dagbok ble skrevet, bilder ble tatt og nettsider planlagt. Nå er det bare ni - 9 - måneder siden returen - og endelig blir nettsidene noe av. Bildet under er stasjonsskiltet til byen med verdens lengste navn. Klikker du på bildet får du opp skiltet over butikken, med oversettelse til engelsk.
Long name in Wales
Foto: Siw Haugnes. Du kan låne bildet om fotograf oppgis.
Lagt til april 2009


AB Toulouse panoramaArild på tur
Kjæresten har vært en tur i Toulouse, midt inne i Frankrike. Der tok han bilder som ble sammensatt til et slags panoramabilde. Og det ble litt skjevt, men fascinerende.
Foto: Arild Burud
Lagt til 15. april 2009
Logo til 4. arkivmøteDet fjerde norske arkivmøtet
Bergen har æren av å være vertskap for det fjerde norske arkivmøtet. Arrangementet går av stabelen 20. - 22. april. Hovedtemaet denne gangen er tilgang til alt som finnes i arkivene. Dvs. tilgang til kilder og dokumentasjon. Dessverre kan ikke jeg delta og må nøye meg med å misunne alle de andre. På forrige arkivmøte holdt jeg et innlegg om arkivarrollen hos arkivskaperen.
Lagt til mars 2009.

Vel hjemme
Frosten i treetDet er flere måneder siden vi kom tilbake til Kolbotn. Livet har ikke gått i slaraffenspor. Jeg har skiftet jobb, ungene spiller håndball, optimisten (meg) sa ja til å være klassekontakt både for Eldste og for Mellomste, men et bilde er det blitt.
Lagt til 16.12.2007

Robert Jordan er død
Robert Jordan døde i september. Han er forfatter av fantasyserien Tidshjulet (Wheel of Time). Serien mangler siste bok. Det ser ut til at Brandon Sanderson skal skrive den ferdig.
Lagt til 16.12.2007


Solskinn i havet5Hjemturen starter nå!
Et år har gått rasendes fort og nå skal vi allerede reise fra Akkarvik. Trøsten er at huset vårt er her og det finnes høstjakt, vinterferie, påskeferie, sommerferie osv. Siste reisebrev finner du her og takkebrevet her. Senere kommer muligens et hjemkomstbrev, i hvert fall hvis nedoverturen blir like opplevelsesrik som oppoverturen.
Lagt til 26.07.2007

Siste junibrev og første julibrev

Skal vi klatre opp her?Sommerferien er over oss og det tar tid å skrive reisebrev. Nå skal vi også begynne å pakke, det er bare fire dager til vi kjører sørover igjen.
Lagt til 24.07.2007

St.Hans-feiring og annet moro er med i siste halvdelen av junireisebrevet.
Lagt til 30.06.2007


Bilder fra Akkarvik

Gamle skolenNoen bilder fra Akkarvik er lagt ut. Til stor glede for bl.a. Idun. Bildet her er av den gamle skolen.
Lagt til 30.06.2007 og endret 24.07.2007


Vi ønsker ferga vekk

Det har ingenting med fergemannskapet å gjøre, de er veldig hyggelige. Det har å gjøre med at en øy som, forretningsmessig, går så det suser hemmes i sin utvikling av at fergene har begrenset plass og begrenset rutetid. Noen vil gjøre noe, som du ser på www.akkarvik.no
Lagt til 29.06.2007


Forsmak på geysirutbruddHva har Island med Haugnes å gjøre?

Bare det at en av Haugnesene har vært der.
Lagt til 29.06.2007

Som i en vakker, klassisk filmYang er nygift

Vi gratulerer vår kjære venn med sin nye sivilstand og kone! Les mer her.
Lagt til 12.06.2007 og endret 16.12.2007

Akkarvikbrev for halve mai og halve juni

Vi sliter med at tiden går alt for fort. Og det er mye vi vil rekke å gjøre. Dermed blir ikke reisebrevene prioritert, men det er likevel mye å fortelle. Siste halvdel av mai er på plass.
Lagt til 12.06.2007

Reisebrev for første halvdel av juni er også på plass.
Lagt til 14.06.2007

Vi har vei igjen!

Sbødybde 2. mai 2007 i AkkarvikOK, det er snart to uker siden, men det bare må annonseres. Vi fikk frest opp veien vår så nå kan vi kjøre helt fram og vi kan sykle fra huset vårt. For en uke siden så sto brøytekanten meg til midt på låret, se bildet.
Lagt til 13.05.2007

Og Haugnes ... var mitt navn

Utgravninger på HaugnesoddenPå Arnøya i Nord-Troms er det et sted som heter Haugnes. Her kom både min mormor og min farfar fra. Sagnet skal ha det til at da min farfar stiftet familie og flyttet til Honningsvåg ble han lei av å bli forvekslet med en annen med klin likt navn. Han endret derfor etternavn fra Johansen til Haugnes. Det navnet har jeg holdt på også gjennom snart tyve års ekteskap. I 2005 var det noen arkeologer som gravde litt i jorda der.Opprettet mars 2009, sist endret 18.6.2012