Siws hjemmeside

UK PTC1 i 2012 - og oss

Tekst: Siw Haugnes
Foto: Ingrid Haugnes, Arild Burud og Siw Haugnes
NB: Bilder kan brukes om kilde oppgis, dersom ingen personer er med

Ingrid ble 18 år mai 2012, foreldrene (Arild og meg) mente en tur til en turnering måtte passe. Kriteriene var enkelt og greit to: England og skoleferien.

Vi falt for South West Snooker Academy, i Gloucester og UK PTC1 for sesongen 2012/2013, midt i juli. Det virket perfekt, da kunne vi besøke Ying og Yang først, leke turister i ukjent land en dag og så lære å bli snookerpublikum.

Photo: S Haugnes - Kurt MaflinDa vi kom fram til SWSA og skulle løse billetter til kvalifiseringen, tok Jane fra administrasjonen oss godt i mot. Aha, det er dere som bestilte billetter fra Norge, sa hun.

Vi fikk omvisning og innføring og ble presentert for noen av spillerne, bl.a. Tony Drago, en av våre helter.

SWSA er bygget med tanke på å blande publikum og utøvere og å gi gode treningsforhold. Stedet har ni komplette matchbord med tribuner og 4 fullstørrelse treningsbord i tillegg. Det ene matchbordet står i en arena.

I baren møter du spillere og publikum og personalet, alle like hyggelige. Her er det også et vindu hvor du kan se ned på snookerbordet i arenaen. NB: Ikke dunk noe i karmene, det høres godt ned.

For oss var det en fantastisk opplevelse fra første til siste sekund. Vi fikk snakket med flere spillere, vi fikk autografer og bilder, vi ble kjent med andre publikumere, sett på snooker både sent og tidlig.

Stephen Maguire dro i land turneringsseieren 4-3 mot upcoming star Jack Lisowski. Da var vi dødslitne etter å ha sett på snooker ca 12 timer dagen, 4 dager i strekk. Hvor sliten spillerne ble orker jeg ikke tenke på en gang, de spilte opp til fire - 4 - kamper på en dag, riktignok "bare" best av syv frames.

Takk til alle som gjorde dette til en fantastisk opplevelse!

Photo A Burud - SWSA snooker tables


Photo: A Burud - IH + SH at OSL

photo: S Haugnes - SWSA from outdoors

Photo A Burud - Aditya Mehta

Øverst t.h: Vi gleder oss.
Nest øverst: Snookerakademiet
Rett over: Vi fikk autografer av alle
Til venstre: Kurt Maflin, Norge.
Rett under: Alle vil ha iskrem

Venstre nede: Lys, tavle, bord, baller, køer, to spillere og en dommer er alt man trenger for å spille snooker.

photo: A Burud - ice cream van

Opprettet 6. august 2012, sist endret 2013.04.03 (aaaa.mm.dd)