Siws hjemmeside

USA i romjula/nyttår 2010-2011

Tekst: Siw Haugnes
Foto: Siw Haugnes og Arild Burud
NB: Bilder uten personer kan lånes om kilde oppgis. Bilder med personer på er ikke lov å låne/bruke.

Arild har tre søsken i USA og jeg har aldri hilst på dem ansikt til ansikt. Det er jo rimelig mye på tide, all den tid Arild og jeg har vært sammen i snart 30 år.

Endelig er turen blitt noe av, og vi passer på å få gjort andre ting også.

Vi har valgt å dra via Amsterdam til Memphis, Tennesee, fordi det var rimeligst på den tiden det var aktuelt å reise, nært Little Rock (Darcy), ikke urimelig langt fra Kansas City (Dion og April) og New Orleans (høres interessant ut).

Bonusen var Graceland og Sun Studios. Og hvilken dag tredje juledag ble. Vaktene hadde god tid, og kunne bl.a. fortelle at de røde gardinene som var hengt opp en del steder, bare brukes til jul, men var en del av innredningen valgt av Elvis' siste kjæreste.

Photo: S Haugnes - x-mas tree Graceland
Photo: S Haugnes - Park Ave, KC Mo, USA

Foto over: Juletre i hovedstua, Graceland.

Foto til venstre: Morgenstemning i østlige Kansas City, Missouri, USA

Min mening: Det er spennende og skremmende med så mye nær famile jeg aldri har hilst på. Jeg holdt på å lyve på meg sykdom av nervøsitet.

Arilds bursdag ble feiret med kjøretur til Kansas City og April, hvor også Dion holder til. I samme område befinner det seg fem onkelbarn.

Vi kan trygt slå fast at det var veldig hyggelig å hilse på slekta. Her er mer fra besøket hos April.

Alle var imøtekommende og veldig hyggelige, barna passe nysgjerrige på oss - og vi på dem, og det er masse hus med overbygd veranda på forsiden, ut mot gata.

Har jeg nevnt at jeg er veldig svak for denne typiske sørstatsbyggestilen?

Photo: S Haugnes - AB and nieceFoto over: Aprils gate en tidlig morgen, i fint fotolys, men jeg fikk ikke lov å reke rundt alene med fotoapparatet. Donique ble pisket ut av senga for å følge meg.

Nyttårsaften følges av en nyttårsfest, med masse mat av typen "soul cooking" og masse slekt på besøk. De var like nærvøse for å møte for oss som det jeg var for å møte dem.

Da startet vi å planlegge nytt for hver dag. Little Rock og å treffe onkelbarn der er fastlagt. Utover det? Nord i Missouri? Midt i Arkansas? Sluser? Mark Twain? Mye ville avhenge av når vi fikk ut finger'n til å dra fra Kansas City og familien.

Photo: A Burud - Siw & treesFoto til høyre: Arild og et av onkelbarna.

Foto til venstre: Arild fotograferer Siw som fotograferer trær. Våre skygger er relativt synlige, hva?

New Orleans ble oversett i denne omgang, vi valgte å dra litt nord i Missouri og besøke Hannibal.

Deretter tok vi den lange og pene veien til Little Rock og besøke en av Arilds nieser der, for så å dra via småveier tilbake til Memphis.

Photo: S Haugnes - harmonicas at Rock'n'Soul Museum

Gudsjelov og takk for at vi gjorde det. På veien dit, rundt omkring England, stoppet vi på en fantastisk lunsj/middagskafe, med skikkelig mat og passerte noen vakre områder som måtte fotograferes.

Med andre ord: Planlegging er vel og bra, men impulsreising er også gøy.

Siste dag ble tilbrakt i Memphis, med ny vandring i legendariske Beale street, en tur innom Rock'n'Soul Museum og et nytt besøk til King's Palace Cafe, med den beste spareribbsen ever og Oreo peanut butter cheese cake, slik den skal være. Dvs. feit, god og mektig.

Og så er det bare en grusomt lang flytur hjem. Neste gang reiser jeg ikke over før jeg har råd til Business - tror jeg.

Opprettet 16. januar 2011, sist endret 20.1.2011