Siws hjemmeside

Familien gjør Europa

Tekst: Siw Haugnes
Alle foto: Et medlem av Familien Haugnes og Burud
NB: Foto med personer som motiv kan ikke brukes uten uttrykt tillatelse. Øvrige fotos kan lånes om kilde oppgis.

Barna i Familien Haugnes og Burud lider hardt under det faktum at Mor og Far trekker nordover hver sommer. Der er det selvfølgelig mye flott natur, men liten, veldig liten, sjanse for å bli solbrent. Sommeren 2010 ble helt annerledes, vi skulle på besøk til eldstejenta i Benehavis, Spania.

Dag for dag eller sted for sted, det vil bli publisert flere historier og flere fotografier.

Photo: A Burud - from Benehavis
 Tre av de fire over ble solbrente.
Google Map
Vi skulle være skikkelige turister og se litt av hvert land vi dro gjennom, 14 dager på turen fra Kolbotn til Benehavis/Marbella.

Vi hadde så vidt snakket med kjentfolk om hva vi burde få sett eller gjort, men alt i alt var planene sånn litt på sparket. I hvert fall med tanke på hvilken dag vi skulle være hvor og gjøre hva.

Noen idéer til steder hadde vi:
 • København
 • Lübeck
 • Urk
 • Amsterdam
 • Dikene
 • Gent og kalkklippene
 • Luxembourg
 • Paris
 • Orleans
 • Mirambeau
 • Andorra
 • Barcelona
 • Albacete
Det skulle bli ca 457 mil. Slik gikk det ikke...
Photo: S Haugnes - Bath houses
 Badehus i Groede.

Photo: S Haugnes - Family in Versailles
 Beviset på at familien har vært i Versailles.

Photo: A Burud - spelling?
 Et eksempel på fantasifull staving i Urk.

Photo: S Haugnes - Midnight, the kitten
Som vanlig hos oss, klarte vi å holde oss til planene i hele 12 timer. Først forsvant København, det er jo så nært, det kan vi ta en annen gang. Den tiden ble til en ekstra dag i Nederland. Så var det VM i fotball: Om vi ikke er i vertslandet, kan vi jo være i et av landene som spiller kampen (først Nederland i semifinalen og så Spania i finalen). Dermed forsvant både Gent, Luxembourg, Orleans og Mirambeau.

En eller annen gang skal vi nok få besøkt alle de interessante stedene nevnt over. På litt kortere ferieturer. Kanskje med fly til en eller annen by og så leie bil der. På en tid hvor det ikke er så inni granskauen varmt.

Vel over grensen og inne i Spania (etter en retur for Andorra sin skyld), måtte Siw slenge inn handklet, det er for varmt. Å være turister er plutselig ikke viktig, det som teller er å få kjølt seg ned. Ja, og nå når milene til Kristine nede i under 100, klarer vi nesten ikke vente lenger. Vi gav blaffen i severdigheter og Albacete, kjørte mårning og kveld, badet på dagen og sov om natta. To dager og 50 mil før planlagt var vi framme.
Photo: S Haugnes - a chapel in Andorra
  Et 1000 år gammelt kapell i Andorra.


Photo: S Haugnes - Remich, Lux
Gud, så godt det var å hilse på jenta og kjæresten og ikke minst Midnight.

Den stakkars kattepusen ble funnet i en eske på gata i Malaga i april, sammen med to søsken. Askeladden Kristine så selvfølgelig de nydelige kattungene og valgte seg den ene. De to andre ble tatt vare på av en annen dame. Midnight må gjennom diverse vaksiner før hun får lov til å komme inn i Kongeriket Norge.

I løpet av oppholdet fikk vi badet, spist god mat, kost oss og besøkt Casares. Pakke Spaniaboernes eiendeler for transport til Norge skulle også gjøres. Da er det godt å ha en stor bil (Caravelle) med plass til vanvittig mye.
Hjemreisen tok barna med fly og de voksne med bil. Vi kjørte ikke helt samme rute som sørover og tok en tur innom både Empúries, kystlinja mellom Spania og Frankrike og Luxembourg. Mosel er en fin elv, Luxembourg et fint land og sommerfugler er ålreite dyr.

Foto til venstre viser morgenutsikt fra hotellet vi bodde på i Remich, Luxembourg. Flott morgendis, ikke sant?
Fra Luxembourg på tidligkvelden og langt inn i Tyskland gikk det rasende fort og langt, mye fordi vi nesten ikke klarte å finne et sted å sove :(

Siste overnatting hadde vi i Bremen. Av en eller annen merkelig grunn innbilte jeg meg at det var 70 kjøremil derfra og hjem. I Rødbyhavn gikk det opp for meg at det var 70 mil derfra og at vi var like langt unna som jeg trodde da vi startet den dagen. Skuffet og sliten grein jeg meg i søvn i bilen. Heldigvis var det Arild som kjørte...

Endelig hjemme etter nesten fire uker borte. Unger, katt, hage og egen seng, herlig. Nå er det bare å få oversatt dagboknotatene og bildene til noe som lar seg publisere her.
Photo: A Burud - Siw writes travel log

Opprettet 3. august 2010