Siws hjemmeside

Ut på tur - aldri sur

Forrige brev: mai 2007 del 2 - Neste brev: juni 2007 del 2

Foto: Siw Haugnes (ørn) og Arild Burud (bildene kan lånes om kilde oppgis)

Været her oppe har stort sett vært tørt, men en god del kaldere enn været på Østlandet. Mai sluttet med sol og juni begynte med overskyet.

Vannproblemer
Juni startet så kjekt med at jeg befant meg på Kolbotn. Første oppgave var å få luket hagen og å lære leieboeren min at, nei, oregano er ikke ugress, det skal være igjen i bedet. Hun ville også at jeg skulle vise henne hvordan utvendig vannslange virket. Men slik det ofte er når noen vil ha meg til å gjøre ting jeg ikke vil - og jeg vil IKKE lære meg den vannkrana der - overhørte jeg henne helt til jeg dro nordover igjen. Dermed måtte Arild veilede henne pr. telefon. Det gikk mye bedre enn om jeg skulle først plundre med å lære meg den og så, sur og gretten, vise leieboeren hvordan.

Norgesgjesten
Mens jeg var sørpå slo varmen til, og jeg liker ikke det. Det er en grunn til at jeg trekker nordover hver sommer. Hjernen min kan gå sakte nok som det er og det blir mye værre når den kokes. En av kveldene tilbrakte jeg på Aker Brygge sammen med noen kursdeltakere. Der traff jeg en utlending som for første gang gjestet Norge. Han hadde blitt veldig fortvilt da han trodde klokka hans var gått i stykker kvelden i forveien. Til slutt ringte han resepsjonen som kunne fortelle at klokka var 2230, selv om det var lyst ute. Og han gapte når jeg kunne fortelle at der jeg bor blir det ikke mørkt før i august.

Reindeer crossing the road

Reinsdyra skjønner ikke bæret
Når været blir varmt trekker reinsdyra oppover og innover på øya. Men foreløpig er det så kaldt at de foretrekker å være litt lenger ned og gjerne rundt husveggene og midt i veien. Når bilen nærmer seg skulle man tro at de trakk vekk fra veien, men neida, da skal alle samles på en side og det kan ta tid. Det kan fort gå ti minutter ekstra på halvtimesturen til fergeleiet.

Eagle in the skySiluett
En kveld jeg satt på trappa for å ta bilde av reinkalvene, kom det en ørn flygende over himmelen. Den passerte så fort at jeg ikke rakk å stille kameraet inn bedre, men en ganske så tydelig siluett ble det.

En tysk kanonstilling på SkjervøyUtflukt til tyskernes byggegalskap
Mellomtrinnet og avgangstrinnet dro på tur til Skjervøy 13. juni, nærmere bestemt til Engnes. Der fikk de bl.a. besøke to kanonstillinger og en tunnell som tyskerne lagde under under krigen. Du kan se og lese mere her.


Hilsen Siw

Forrige brev: mai 2007 del 2 - Neste brev: juni 2007 del 2

Opprettet 13. juni 2007, sist endret 30.06.07