Siws hjemmeside

Våren narrer april

Forrige brev: mars 2007 - Neste brev: mai 2007 del 1

Broken lamp postIkke før marsbrevet var lansert så begynte vinterværet på ny igjen. Det passet bra siden vi da var kommet til den velkjente påskeuka med skolefri og forventninger om skiturer osv. Friuken startet med noen fine dager med mye blåst for deretter å gå over i mye blåst og snø. Den ene strøm- og telefonstolpen rett og slett knakk. Vi ringte til kraftlaget som lappet saken med reimer.

Vind og snøfokk gjorde at onsdagens handletur hang i en tynn tråd. Da slo Mesta til og arrangerte...
KOLONNEKJØRING!!!
for første gang på Arnøya, det er i hvert fall ingen som innrømmer å huske noe sånt.

Onsdagen var det slikt vær at jeg orket ikke dra på puben, selv om alt av feriegjester hadde varslet sin inntreden der. Dette er ikke noe bra for ryktet mitt... Nå må det tilføyes at vi er de i bygda som bor lengs fra puben og er mest utsatt for vinden når snøen står vannrett i lufta som ispigger. Og veien stopper en halv kilometer fra huset, det er langt i motvind med en fart på 20 m/s.

Practicing on snowboardPåskaften opprant med ganske pent vær og ny, hvit snø over gresstustene som syntes uka før. Fristelsen ble for stor, jeg ble nødt til å ta fram skiene en gang til i år. Det samme gjentok seg på Påskemorgen, da var det til og med sol og nesten ikke vind.  Arild tok de to yngste med opp i fjellskråningen hvor den ene lærte bort snowboardteknikker til den andre. De var faktisk røde og solbrente i kinnene da de kom inn.

Så forsvant påsken og mildværet satte inn. Det er slutt på rasfarlige veier og skolefri og det er slutt på skiturene. Joda, vi kaller det varmt når gradestokken viser 6-7 pluss i april. Da blir kontrasten stor til å møte Oslo midt i april og gå tynnkledd og i pensko uten sokker på kvelden i byen.

Men kaldværet og sludden titter fram av og til ennå, og mørket er fortrengt. Natten har leselys nå.

Foto: Arild Burud (bildene kan lånes om kilde oppgis)


Hilsen Siw

Forrige brev: mars 2007 - Neste brev: mai 2007 del 1

Sist endret 30. april 2007