Siws hjemmeside

Mars har gitt påskefølelse og stress over ID-kravene til Avinor

Forrige brev: februar 2007 - Neste brev: april 2007

Mars måned har rett og slett vært råbra, utenom de siste dagene. Første uka var det strålende sol hele tiden. Påskefølelsen lå høyt i hodet, men hva gjorde vi?

ShackFørst sendte vi ungene på vinterferie til Bestemor på Østlandet. De skulle av gårde 3. mars og 24. februar la Avinor ut på hjemmesidene informasjon om nye ID-regler ved sending av bagasje. Med opp hit hadde vi fem pass, men de var utgåtte. De gyldige passene lå på Kolbotn, min skyld, jeg hadde tatt med feil arkivmappe. Siden alle former for ID-bevis tar litt mer enn tre dager å skaffe ble pulsen høy og stressnivået som hos en hare ved synet av billykter. Hysteriske telefoner ble tatt hit og dit. Til slutt fikk vi en forsikring fra Avinor om at det nok skulle gå bra, og det gjorde det.

Så snart ungene var sendt av gårde begynte vi å skru ned alle mulige ting fra vegger, sparkle gamle spikerhull osv. Du gjetter riktig, vi skal male. Ungene vet ingen ting, dette skal være en overraskelse. Fornuftige folk ville brukt den første uka hjemme alene på 15 år!! til å kose seg, nyte finværet og være kjærester, men ikke vi. Pussing, sparkling, ny pussing, vasking og maling tok hele uka og på fredagen skulle vi til kusinen og diske opp med god mat på lørdagen. Da fikk vi i hvert fall slappet av litt.

OK, vi kunne ha ventet, dette er en hytte til vanlig og ikke et bolighus. Men gjør nå et tankeeksperiment. Se for deg en gang med lysegrønne lister, gule og orange vegger vegger, hvitt tak, brun bølgemaling på dørene, røde sider på trappetrinnene, brun noen andre steder i trappa, to blåfarger og to grønnfarger på kjøkkenet osv. Det var vel verdt jobben, nå har vi redusert til tre farger i alle fellesrom og det er inklusive hvitt tak. Dessverre har jeg ikke funnet noe bilde av fargesamlingen vår.

Etter en tur til Trondheim kom jeg hjem i midten av mars. Da var snømengden betraktelig lavere enn da jeg dro. Her er det bare å hive seg rundt og komme seg ut mens det ennå er snø. Resultatet var en scootertur til Sør-rekvika. Månedens bilde er derfra. Skuret er bygget opp kun av rekved, det havet ruller inn i fjæra og står, utrolig nok, gjennom den ene vinterstormen etter den andre.

Foto: Arild Burud (bildet kan lånes om kilde oppgis)

Hilsen Siw

Forrige brev: februar 2007 - Neste brev: april 2007

Sist endret 30. mars 2007