Siws hjemmeside

Februar er vintervær og stengte veier

Forrige brev: januar 2007 - Neste brev: mars 2007

The light house at HaugnesFebruar har ikke vært den værste vintermåneden i manns minne. Likevel må vi gå opp over èn meter fra nederste trappetrinn og opp på snøskavelen. Det vi søringer har lagt godt merke til er at selv om det ikke snør ovenfra, kan veien være så full at det er vanskelig å kjøre på den. Det blåser litt mer enn vi er vant med fra innerst i Bunnefjorden. Vi har fått vært mye ute og det er spennende å se hvordan vinden former snølandskapet her. Når det har blåst tilstrekkelig mange dager både ser og kjennes snøen nesten ut som isopor. Lenger oppe i dalen minner det om små månekratere, synd jeg ikke fikk tatt bilde av det.

Også februar har betydd flere hjemmedager for barna. De har akseptert at lekser må gjøres og gleder seg over at de ikke alltid behøver å stå tidlig opp for å dra på skolen. Ingrid mistet håndballcupen i Alta fordi vi rett og slett ikke klarte å komme oss ut av bygda. Veiene var snødd igjen og det blåste rasfare både her og der.

Det er ganske snodig å kjøre et kvarter etter brøytebilen og likevel ha problemer pga. snøfokk som kan bli 20-30 cm dyp på den korte tiden. Det er ikke mulig å holde Oslokvalitet på veiene med den vinden som er her.

Denne måneden har jeg ingen bilder å legge inn; mine papirbilder er ikke sendt til fremkalling og Arilds digitalkamera har vært på reperasjon. Derimot var Akkarvik i media med Stein sin kjempekveite: Småfisken veide rundt 200 kg! Mer om saken finner du i Fremtid i Nord her. Også VG, Dagbladet og Dagsavisen omtalte saken. Det er også på tide å jukse litt. Her er et bilde fra sommeren 2003 av fyret på Haugnes.

Foto: Arild Burud (bildet kan lånes om kilde oppgis)

Hilsen Siw

Forrige brev: januar 2007 - Neste brev: mars 2007

Sist endret 29. mars 2007