Siws hjemmeside

Med desember kom hushjelpen

Forrige brev: november 2006 - Neste brev: januar 2007

Foto: Arild Burud (bildene kan lånes om kilde oppgis)

Fortsatt har jeg mye jobb å gjøre, men desember er også tiden for julegaver, kakebaking, julebrevskriving og alt annet jeg elsker å pusle med. Dessverre har snøen forsvunnet, men den kommer vel tilbake etter hvert.

12. desember dukket hushjelpen opp. Min mor kom for å feire jul i Akkarvik for første gang siden 1958 og skal være i tre uker til ende var avtalen. Dersom vi blir lei hverandre kan hun ta noen dager lenger nede i bygda hos sin bror. Men slik gikk det ikke, hele besøket var bare herlig med en ekstra person til å ta seg av rydding og vasking mens jeg jobbet og lagde mat. Felles julekakebaking, åtte slag, er morsomt når vi er mange.

Julekakeslagene vi er avhengige av i min familie er berlinerkranser, sandnøtter, peppernøtter, sandkaker, sjakkruter, sirupsnipper, smultringer, sjokoladekjeks. I tillegg bakte vi kokosmakroner og pepperkaketun.

Ginger bread houses

Arild rakk å få skiftet alle vinduene før det begynte å blåse og regne! Snakk om flaks. Vi merket med en gang at vi kunne skru ned termostatene på alle ovnene og likevel få det varmere inne. Etter hvert kom det også nok snø til at kveldene ble lysere og det ble mulig å lage snøhuler og alt annet som er gøy med snø. Derimot er det ikke alltid at sikten ut av vinduene bedret seg:

Snow outside the windows

Første juledag er en dag vi i vårt hus ikke får ha på oss annet enn nattdrakt og morgenkåpe - og så fikk vi gjester. Da var det bare å kle på seg i full fart og late som ingen ting.

Årets siste dag kommer uvergelig og bringer med seg ønske om å lage ekstra god mat: Grillede scampi, stekt rensdyrfilet og creme bruille med diverse gode tilbehør. For en gangs skyld hadde vi kjøpt rakketter, men vi sviktet ikke Amnesty med det tradisjonelle "vi vil bruke pengene på noe bedre"-beløpet. Derimot sviktet været, det blåste for mye til å kunne sende dem opp fra oss. Tante og onkel nede i bygda ble ikke skuffet over det, vi tok med raketter og oss selv og dro på nattbesøk. Der nede blåste det nesten ikke og vi fikk skutt opp og nytt synet av nytt år og Fredriks bursdag.

Hilsen Siw

Forrige brev: november 2006 - Neste brev: januar 2007

Sist endret 26. januar 2007