Siws hjemmeside

Den første vinteren kommer

Forrige brev: september 2006 - Neste brev: november 2006

Foto: Arild Burud (bildene kan lånes om kilde oppgis)

Snøen lot vente litt på seg og kom først på lørdagen. Nå ligger det 15 cm utenfor trappa og bilen står utsatt til. Vi vet ennå ikke om vi får brøyting hele veien. Rådmannen fleipet med at hvis vi får brøyting kan kommunen få arkivrådgivning (og de trenger det). Noen lokale folk tipset meg om at det alltid er lurt å ha litt kjeks og varmt tøy i bilen. Det kan alltid skje at vi ikke kommer oss hele veien fra A til B. Kjøringen i snøværet i helgen viste meg at været her vi bor ikke nødvendigvis er det samme været som halveis til butikken eller ferga. Noen steder er snøen helt blåst bort og andre steder hadde det fokka seg opp med 30-40 cm.

Lyra overlevde truslene, hun ble brått en veldig renslig pus. Hun har flyttet til et hus lenger nede i bygda og Korska får igjen hele matfatet for seg selv. Noen etterlyste et bilde av pusen:

Lyra, the cat

De nåværende vinduene er av den gammeldagse typen hvor du har et sett som åpnes innover og et sett som åpnes utover. Slikt blir det kondens og lekkasjer av, for ikke å snakke om at det er dobbelt så mange vinduer som må males. Vi venter veldig på de nye vinduene nå, de skal komme i morgen, men må males før de settes inn. Slik ser utsikten vår ut nå, ikke akkurat noe å skryte av:

No view to the fiord


Ingrid spilte håndballcup på Skjervøy i helgen. Det morsomme er at vi først avtale med eksen til min fetter at hun skulle få seg en frihelg i min kusines varetekt mens de tre yngste ungene var her hos oss. Så får vi melding om cup samme helg. Hmm, det er ikke akkurat slik at vi går fra oss til hallen, det er 3,5 mil til fergeleiet, 25 minutters båttur og en mil fra fergeleiet til Skjervøy sentrum og idrettshallen. På lørdager går siste ferge fra Skjervøy og hjem kl 1815 og Ingrid skulle spille kamp kl 1900 og 2100. Men slik blir hun kjent med de andre på laget (overnatting for de som ikke har barn og forstår seg på slikt). På søndag sto jentene opp kl halvåtte, spilte og vant semifinale kl ni og vant finalen på golden goal i ekstraomgang. Det morsomme er at i avisen er hele laget i riktige shortser og t-skjorter, mens Ingrid som sto i mål hadde brukt Kolbotn IL-genser som keepergenser og det syns godt på bildet i den trykte avisa. Bildet var dessverre ikke i nettavisa, derfor ingen lenke her.

Kristine (14 år) lengter etter byen og shopping, så vi tar kveldsbåten inn til Tromsø i dag, går på kino og skal løpe i butikker i hele morgen. Det er vel ikke det jeg syns er mest gøy, men litt må jeg vel ofre for den stakkars isolerte tenåringen som foreldrene har tvunget til å bo i ødemarka.

Snøen har kommet og ligger godt. Det er bra med skiføre og vi kommer oss litt ut hver dag.

Hilsen Siw

Forrige brev: september 2006 - Neste brev: november 2006

Sist endret 3. mars 2007