Siws hjemmeside

Vi venner oss til livet

Forrige brev: august 2006 - Neste brev: oktober 2006

Foto: Arild Burud (bildene kan lånes om kilde oppgis)

Stort sett har vi bra nok vær til å få gått en tur nå og da, men det blir jo mørkt om natta, så vi passe på å ta med lykt. Blåbæra og tyttebæra bugner, men syns dårlig i mørkten. Vi får nøye oss med å plukke bær om dagen og får fylt litt godsaker ned i fryser'n. Molta har vi ikke sett snurten av, men hører rykter om at det skal finnes noen lenger ned i bygda. Der er vi tomteløse og dermed molteløse også.

I månedsskiftet var jeg på tur/jobb i et par dager, den første av mange turer som er planlagt før året er over: Jeg foreleser ofte på arkivkurs og fordi ingen vil ha kursene her i Akkarvik, må jeg reise til kursstedet. Stadig forteller folk, både kjente og ukjente, at vi har vært tøffe som har tatt et slikt år. Selv mener jeg at har du en drøm må du gjøre det du kan for å realisere den, eller la være å sutre over tapte muligheter.


Gathering rein deers for markingVi kan fortsatt dra på sykkelturer og grille i fjæra. Sola varmer på dagtid, men på kvelden er det best å kle godt på seg. Slik hus er om høsten føles det kaldt inne, men det gir seg vel når varmen har stått på en stund.

Nå nærmer det seg at reinsdyra skal av øya, men før de kommer så langt skal umerka dyr samles inn og merkes. Det er et flott skue med lassokasting og wester'nstemning. Samtidig skal enkelte dyr plukkes ut for slakting og vi får kjøpt oss en fjorårskalv. Dyret henger noen dager innpakket på fjøsen før vi bruker hele bryllupsdagen vår på partering, kraftkoking, pakking og oppmaling.
Muligens ikke det beste bilde som eksisterer, men støvskyen viser at det kan bli fart på de dyra.
Vinterens matforråd begynner å komme i hus og vi ser snøen ligge stadig lenger ned i fjellet og teller dager til den når husdøra.


Arild and grouseOgså i midten av september var jeg på tur og Arild var utslitt da jeg kom hjem. Han står opp seks hver dag for å vekke ungene og fordi bror min var på besøk siste uka kom han seg jo aldri i seng før tidligst kl 0100. Et par ganger sto mannfolka opp kl 0430 for å gå på jakt i morgengryet. Broder'n har vett nok til å ta seg en formiddagslur, men ikke Arild.

Fangsten ble heller mager, ei rype og ei hare på over en uke.

Arild og jeg skal etter sigende (dvs. andres oppfatning) ha et friår her i Nord, hvis noen finner det friåret kan det leveres i mistetskranken på Oslo S, vi kommer og henter det straks. Vi bor i et halvbra hus fra gjenreisningen og vinduene lekker, Fredriks rom har råtne gulvplanker og isoleringen fra den tiden var ikke mye å skryte av. I tillegg krever tre skolebarn litt oppfølging og vi skal gjøre hyggelige ting sammen også. Og Ingrid har begynt med håndballtrening to kvelder i uka på Skjervøy, totalt ni mil kjøring og en fergetur unna. Og så skal jeg forberede kurs, hjelpe til litt på Kunnskapssenteret og prøve å skaffe meg oppdrag som arkivrådgiver. Det er alltid et eller annet som skjer, dugnad og foreldremøter, trening og kamper, besøk i bygda, befaring i elva, leksehjelp til egne og andres barn osv. Hvordan pokker i vold kan man jobbe og ha skolebarn samtidig? Hmmm. Permisjon: Ja.  Anderledesår: Ja.  Friår: Nei

Den nye kattungen vår (Lyra) lever med en dødsdom over seg, hun har gjort fra seg inne flere ganger. En gang til denne uka og hagleløpet blir det neste hun ser. Jeg håper hun klarer seg, for det er grusom å måtte avlive dyr. Nå har hun begynt å være mye mer ute og trener på jakt sammen med gammelkatten (Korska). De er så nysselige når de krøller seg sammen i sofaen og vasker hodet til hverandre.

Låvebroa er kommet opp og mangler bare justeringer og et rekkverk. Det er jo litt gøy når vi ser at området blir som på gamle bilder. En av dagene det blåste og regna som værst sto vi å så at vannet boblet opp i vinduene hos Fredrik og Kristine, begge nordvendte. Skal bli godt å få nye vinduer med gummislist osv.

Vi har klart å venne oss til å dytte ISDN-kabelen i veggen når vi skal på nettet og ennå bedre: Vi husker å ta den ut etterpå (nesten hver gang, skal du se telefonregninga vår?). Men du verden for en hastighet. Det funker faktisk helt OK til vanlig, det er bare når noen sender morsomme e-poster med masse, store vedlegg at vi får problemer med mottak.


Hilsen Siw

Forrige brev: august 2006 - Neste brev: oktober 2006

Sist endret 3. mars 2007