Siws hjemmeside

Avreise og kaostur, med overraskelser ved ankomst...

Neste brev: september 2006

Foto: Arild Burud (bildene kan lånes om kilde oppgis)

Jeg har alltid ønsket å bo et helt år i Akkarvik for å kjenne på alle årstider, skiftinger og få med meg været. Endelig lyktes jeg i å få overtalt mannen min til å bli med og da var det enkelt å lokke med ungene på forslaget. Før vi dro måtte ting planlegges, økonomien sjekkes og kjøkken og bad pusses opp der vi bor til vanlig. Sommeren 2006 besto av rydding, kasting, gi-bort-ting-vi-ikke-trenger, jobbing og pakking.

Ready to leaveVi klarte, utrolig nok og med god hjelp fra ungene og Mutter'n, å få pakket hus og flyttelass til den fristen vi satt for oss selv og var på veien med henger mandag 24. juli kl 1100.

Været var strålende for kjøring, katta peip, vi hadde mat og drikke, god fart, penger på kontoene og stor tro på å holde målet, nemlig Snåsa camping i Nord-Trøndelag før midnatt. Ha ha ha, så feil kan man ta...

Like sør for Trondheim begynte noe foran på bilen å si klikk, klikk, klikk samtidig som en lett vibrering viste seg når vi tråkket på gassen. Etterhvert tiltok vibreringen og farten kom ikke over 30 km/t. Vi regnet fort ut at med en slik toppfart ville vi være i Akkarvik lenge etter at våre første gjester var kommet og fant ut at noe måtte gjøres.

For å gjøre en lang histore kort fikk Arild til slutt vilja si av verkstedet. Da var det fjerde mekaniker som så på bilen og en reparasjon og et forslag om å bytte girkassa var passert. Girkasse er ingen billig ting og garantien på vår gikk ut i juni. Arild insisterte på indre drivknute (hva nå enn det er) og fikk ny "et eller annet" som verkstedet i Grong satt på plass på onsdag. Og vi som skulle vært hos onkel Kåre i Ballangen på tirsdag kveld.

Endelig var vi på veien igjen, ingen ulyd har vist seg siden og vi troppet opp hos onkel torsdag morgen kl 0630. Da kom vi samtidig med første sommerdag på 50 dager i det området, onkel fører værdagbok, slik gamle sjømenn ofte har for vane.

Fredag kveld kom vi til Akkarvik og huset vårt...og kunne konstantere at å glemme frostveske i doskåla automatisk gir sprekt doskål. I tillegg var dusjarmaturet sprekt, noe vann må ha klart å gjemme seg i den. Nå har vi ny do, mye frostveske til senere bruk og et dusjarmatur som er både enklere og penere enn de fleste.

Noen timer gikk med til å skyfle vekk overflødig dilldall, plastblomster merkelige nipsgjenstander o.a. som vi har tolerert så lenge Fremtid var et feriehus. Jeg har tatt vare på en balje med grusomme nipsgjenstander. Balja er plassert i kjelleren og tas fram til alle som ønsker seg et grøss værre enn det man får av "Shining".

Vi har lagd og skrudd opp hyller, flyttet på møbler, satt opp pulter og i det hele tatt gjort vårt for at det skal se ut som om vi bor og ikke bare er på besøk. Men vi har ikke malt alle rom og noen rom har veldig mange farger, i gangen telte vi seks forskjellige. Vi får ta ting etter hvert som vi får tid.

Internett og telefon fikk vi på plass etter tre uker, men det er uvant å måtte "gjøre noe" for å koble meg til nettet.

Været har vært fint fram til i går, da regnet det. Nå har vi lettskyet pent og varmt vær og blåbæra er moden.

Blueberry bushes

Noen skal gå tur, noen sykler og jeg skal jobbe litt.

Hilsen Siw

Neste brev: september 2006

Sist endret 3. mars 2007