Siws hjemmeside

Vamps by Lee and Simpson
Litteratur fra mitt synspunkt

Foto: Siw Haugnes (bildene kan lånes om kilde oppgis)

Jeg er veldig glad i å lese og syns en dag uten minst en time lesing er elendig. Mitt ene mål er å lese alle bøker og tegneserier vi har i vårt eget hjem (nesten ajour) og en god del til. Dessuten mener jeg at har jeg begynt på en bok skal jeg avslutte den også.

I gamle dager byttet jeg bøker jeg hadde lest mot "nye" bøker i bruktbokforhandlere. Merkelig nok hverken byttet eller kastet jeg tegneserier. Bokbyttingen betyr at det er mange godbiter som er forsvunnet fra mine hender og som jeg kanskje aldri vil få se igjen.

Some books 2010

God litteratur kan gjerne leses flere ganger og det gjør jeg gjerne. Det jeg husker best fra en bok er følelsen av om jeg likte den eller ei, mens handlingen ofte er lettere tåkelagt. Da kan jeg trygt nyte den gode følelsen en gang til, uten at alt blir forutsigbart. Problemet er at det er så mye bra der ute og det er umulig å rekke over alt dersom det skal bli tid til andre ting enn lesing.

Både fantasy, inkl. science fiction og tegneserier har lenge blitt holdt utenfor det gode, kulturelle fellesskapet. Jeg har mange ganger fått høre at jeg ikke leser "ordentlige ting" når jeg holder på med lesingen min. Det er synd med slike holdninger, de vet ikke hva de går glipp av. Ungdommen i dag er heldigvis mer fordomsfrie, mens mange godt voksne ikke helt har fått med seg at samfunnet kan ses fra andre vinkler enn Solstad og Undset sine. For all del, jeg leser mer enn gjerne "vanlige" forfattere også og både Solstad og Undset har vært gjennompløyd av meg.

Fantasy
Skuespill
Kriminalhistorier

Denne siden ble sist endret 15. mai 2007.