Siws hjemmeside

Robert Jordan

Jordan har skrevet en serie som heter Tidshjulet (The Wheel of Time). Serien skulle ha beståt av totalt 12 bøker. Den tolvte boken rakk Jordan å begynne på, men ikke fullføre før han døde. Robert Jordans enke, Harriet, og forlaget hans har valgt å la Brandon Sandersson skrive ferdig den siste boka i serien, A Memory of Light.

Bøkene handler om en gjeng ungdommer som har hver sine roller i kampen mot det onde. I Jordans verden finnes det flere sider av en sak og riktige valg er ikke alltid bra for alle. Du finner serien omtalt på Wikipedia og der finner du en del fine lenker.

Charles Keegan: Into the ruins
Artist: Charles Keegan
Tittel: Into the Ruins
Anledning: Cover til første halvdel av første bok (Verdens øye)

Plottet er at intet er nytt under solen, alt kan skje om igjen i en uendelig syklus. Skaperen låste ødeleggeren i et slags fangehull da han skapte verden. I løpet av tusenårene klarer ødeleggeren å påvirke verden og enkelte mennesker til å følge sin vilje og prøve å befri ham. De gode klarer å feste ødeleggeren igjen og så har vi det gående på nytt. Bøkene følger slutten av en av disse syklusene.

Noen mennesker kan bruke magi og av disse følger vi bl.a. Rand og Egwene. Det var meningen at de to skulle gifte seg, men begivenhetene har gjort dem til venner som har gitt hjertet til andre. For hver eneste bok blir det litt flere tråder å følge og hver bok er litt lenger enn den foregående. Jeg klarer likevel ikke å legge bøkene fra meg når jeg leser dem.

På grunn av de mange uavsluttede trådene og de mengder med notater og lydbånd Jordan etterlot seg, har forlaget, enken og Sandersson besluttet at den tolvte boka skal bli tre bøker. The Gathering Storm ble utgitt høsten 2009. De to siste skal etter planene utgis høsten 2010 og høsten 2011.


Opprettet våren 2007, sist endret 6.4.2010